Vad har Gunnar med Bingo att göra

Det kanske är lite långsökt – men Gunnar har väldigt mycket med Bingo att göra. Eller åtminstone Gunnarstorp.
Gunnarstorp är en liten Skånsk gruvort som idag bara har 400 invånare. Ungefär detta antal invånare har de haft ända sedan 60-talet. Därför var det mycket imponerande att deras fotbollsklubb – Gunnarstorps IF – under stora delar av 60-talet låg i division 2, och var snubblande nära att gå upp i allsvenskan 1966. Dock blev det aldrig så.
Dock har Gunnarstops IF ändå gått till ojämförlig historia genom att vara de som genomförde det första Bingospelet i Sverige. Hösten 1961 var Gunnarstorps IF först att utnyttja möjligheten för idrottsföreningar att hålla Bingospel där avkastningen gick till klubben. Tillstånd gavs av lotteriinspektionen – och här var man först.
Idag finns inte Gunnarstorps IF alls. 2008 slogs klubben ihop med Bjuvs IF och bildade Bjuvstorps IF. Då tog en 81 årig klubb i graven. Men så länge Bingo är populärt i Sverige har klubben sin plats i historien.
Idag är det inte längre Bingohallarna som drar Svenskarna till bingospelet. Redan under 90-talet lockade Bingolotto på tv, men sedan mitten på 00-talet är det bingo på nätet som är den nya flugan. Bingo på nätet ger ett enormt utbud och tillgänglighet som vare sig bingohall eller Bingolotto kan konkurera med. Dock är bingo så oerhört populärt att det fortfarande finns 100 bingohallar kvar i Sverige och att Bingolotto fortfarande sänds. Vill du läsa mer om internetbingo, gå in på www.bingospelaren.se.