Under det senaste årtiondet har en mängd nya barnvagnsmodeller

Under det senaste årtiondet har en mängd nya barnvagnsmodeller kommit ut på marknaden. Det blir fler märken och modeller för varje år som går. Som konsument är det inte helt enkelt att hinna med i svängarna. Hur går du tillväga för att hitta den vagn som bäst svarar mot din familjs behov? En viktig sak att tänka på är förstås att vagnen måste klara det studntals hårda nordiska klimatet. Oavsett om du köper en nyproducerad eller begagnad barnvagn är det viktigt att du kontrollerar att den klarar snön, regnet och kylan på våra breddgrader. Om du behöver hjälp att hitta barnvagn, besök oss då på Barnvagnar.info. Här har vi samlat ihop en mängd användbar information.

Barnets säkerhet är givetvis A och O när det gäller barnvagnar. Seriösa tillverkare uppfyller den europeiska säkerhetstandarden EN 1888 (i Sverige skriver man ibland SS-EN 1888). Denna märkning omfattar dels specifika krav på konstruktionen, dels krav på företagets provmetoder. Kontrollera alltid att en vagn har denna märkning. Vidare är det viktigt att du undersöker vagnen och ser till att den inte är böjd på något sätt, eftersom detta kan skada barnets rygg och axlar.

En barnvagn ska naturligtvis vara komfortabel för barnet att sitta och ligga i, men det är också viktigt att den är bekväm för den som ska gå bakom och skjuta på. Kontrollera vagnens dimesioner och se om den går att få in i hemmet och bilen. Om du kommer att lyfta och bära vagnen mycket, se då till att köpa en relativt lätt modell. För allt om barnvagnar, gå in på www.barnvagnar.info.