Tur i spel eller kärlek

Man brukar säga att man antingen har tur i spel eller kärlek. Egentligen är det nog bara menat som en tröst när någon misslyckas. Om man förlorar i spel ska man kunna säga att “Jag har i alla fall tur i kärlek”, och har då gett sin respektive en komplimang och kanske får tur i sovrummet den natten.
Och om en relation går åt skogen kan man säga att: “Jag har i alla fal tur i spel”, och behöver egentligen inte bevisa det eftersom alla låter dig vinna för att du precis kommit ur en dålig relation.
Men tänk om det verkligen var sant – då skulle det ändå inte fungera eftersom man kan utnyttja systemet.
Om jag slår vad om att min relation kommer att bli fantastisk – vilken sorts tur är det då som styr?
Om relationen blir bra har jag vunnit vadet och har därmed tur i spel. Men samtidigt har jag ju haft tur i kärlek. Och om relationen skulle gå åt skogen skulle jag därmed förlora vadet. I det fallet skulle jag ha otur i både spel och kärlek. Talesättet utlovar ju att man har tur i antingen spel eller kärlek. Men på detta sätt skulle man ha tur eller otur i båda.
Det enda man kan sluta sig till är väl att man inte ska blanda ihop kärlek och spel – för det leder inte till något bra. Vill du läsa om riktig vadslagning kan du gå in på www.vadslagningar.se