Roys-Roys är bilarnas Ray-Ban

När något är bäst i sin nisch eller bransch brukar man säga att det är branschens motsvarighet till Roys-Roys – åsyftande bilarnas okrönte konung genom tiderna. Men inom solglasögon är den placeringen så självklar att man nästan skulle kunna säga tvärtom, som i rubriken. För bland solglasögon finns det en självklar mästare.
Ray-Ban är ett italienskt solglasögonmärke som grundades 1937 av Bausch & Lomb. 1999 sålde Bausch & Lomb varumärket till italienska Luxottica Group för 640 miljoner dollar.

Genom åren är det många coola grabbar som valt Ray-Ban och därmed ökat på märket status. I raden av kända artister och skådespelare hittar man musikerna Bob Marley och Bob Dylan och skådespelarna Tom Cruice (Top Gun), John Belushi och Dan Akroyd (The Blues Brothers) och Bruce Willis. Enbart filmen Top Gun självt gav en 40-procentig ökning av försäljningen för Ray-Ban Aviatormärke. Från 1982 till 1987 placerade sig Ray-Ban i mer än 60 filmer och TV-seirer. In på 90-talet kunde man även se dem i Quentin Tarantinos filmer som Reservoir dogs från 1992.
En av de mest klassiska Ray-Ban modellerna är Ray-Ban Aviator. Dessa designades redan på 1930-talet för piloter och har sedan dess blivit ett globalt fenomen och bärs av människor i alla åldrar och alla ansiktsformer. Denna modell har fått tusen imitatörer. Originalet däremot utvecklades och testades med US Air Force piloter att vara ultralätta och dämpa bländningsrisken.
Blev du nyfiken på Ray-Ban och skulle vilja köpa ett par sådana solglasögon till ett bra pris, gå in på www.solglasogonmode.se.