Pokervärldens mattematiska Jesus

I pokervärlden förekommer helt andra former av ekonomiska parametrar än i övriga världen. Det är inget konstigt att prata om insatser på tusentals dollar och vinster på många miljoner från en enda turnering. Eller att en kille som gjort sig rik som ett troll på poker, kallas för Jesus.
Det handlar om Chris Ferguson; vinnare av World Series of Pokers Main event 2000. Samma år vann han en annan av turneringarna i WSOP samt 2001 och 2003.
Sitt smeknamn – Jesus – fick han på grund av sitt långa hår och sitt skägg.
Båda Chris föräldrar är matematiker och hans far – Thomas Ferguson – undervisar i spelteori och sannolikhetslära vid UCLA. Ferguson har själv examen i datavetenskap från detta universitet.
Chris Ferguson har bland annat utmanat sig själv att gå från en dollar till 20 000 dollar på ett halvår – bara genom att spela poker på internet. Det samma gjorde han på Full Tilt Poker – men då från noll till 10 000 dollar. Full Tilt Poker har sedan använt Ferguson som talesperson och har döpt en återkommande turnering – där insatsen är en dollar – till “The Ferguson”. 2009 uppgick Fergusons turneringsvinster till $7,8 miljoner.
Vill du bli pokervärldens Mohamed, Budda eller Vishnu – så är det bara att sätta igång att öva. Det kräver mycket tankearbete, studerande och massor av övning – för att nå den nivå där Chris Ferguson är. Men det är fullt möjligt. Börja din färd med att gå in på www.pokerbonusarna.se.