Människor har roat sig med pokerliknande spel

Människor har roat sig med pokerliknande spel åtminstone sedan 1500-talet. Enligt historiker spelade perserna redan då ett kortspel som påminner om dagens poker. Sin moderna utformning fick pokern i 1820-talets New Orleans. Under guldrushen det sena 1840-talet spreds spelet västerut. Sedan dess har pokerspelandet spridits med handelsmän och allsköns äventyrare till världens alla hörn. Tack vare internets snabba utbredning upplever pokern en andra guldälder. Idag spelas det poker som aldrig förr. Nya spelsajter etableras varje år och industrin omsätter enorma belopp. Är du också intresserad av att prova på nätpoker? Besök i så fall pokergubben.se. Här hittar du dagsaktuell information om de bästa sajterna och deras kampanjer.

Poker finns idag i ett flertal olika varianter, som alla bygger på samma grundprinciper. Det vanliga är att man spelar med en kortlek om 52 kort, uppdelade i fyra färger och 13 valörer.  Sedan 1970-talet är den allra mest populära formen Texas Hold ’em, men andra varianter som stötpoker, Lowball och Seven Card Stud drar också stora skaror spelare. På de flesta större spelsajterna kan du välja mellan ett flertal olika varianter av poker. Om du inte är säker på vad du gillar kan du alltid testa dig fram. Ofta kan du öva genom att spela några omgångar utan riktiga insatser. När du blivit varm i kläderna kan du sedan satsa en slant för att göra spelet lite mer intressant.

Om du vill gynna den svenska idrottsrörelsen och diverse samhällsprojekt är Svenska Spel ett bra spelombud. Svenska Spel arbetar dessutom aktivt för att motverka spelmissbruk. Läs mer om Svenska Spel och andra spelsajter på www.pokergubben.se.