Kändisar som väljer att inte operera sig

I kändisvärlden är skönhetsoperation nästan mer vanligt än ovanligt. Minsta lilla defekt ska korrigeras. Och ibland även när någon defekt inte finns. Men sedan finns det de som låter bli. Som ser sina skavanker som en del av sig själv och har gjort dem till en del av sin framgång. Ett sådant exempel är skådespelaren Joaquin Phoenix med sitt ärr på överläppen.

Många människor antar att Joaquin Phoenix ärr resulterar från en kirurgisk korrigering av en gomspalt, men Phoenix föddes faktiskt på detta sätt. Hans framträdande ärr bildades i livmodern som en mild form av gomspalt. Det hade varit en enkel sak för Joaquin att korrigera sin överläpp med kirurgiskt ingrepp – vare sig möjlighet eller pengar saknas – men han har valt att behålla den som den är. Och kanske är det just det som gett honom de roller som skapat hans karriärs storhet. Ärret ger honom ett unikt utseende som utstrålar sårbarhet och styrka på en gång.
Men han är inte ensam – även om andra kanske inte är lika uppenbara. Exempelvis har Gerard Butler ett deformerat öra. Efter en olycka i barndomen blev Gerard döv på höger öra och själva örat blev vinklat rakt ut. Han har inte opererat örat men inför filminspelningar limmas örat fast mot skallen för att inte sticka ut.
Det är inte alla som kan hantera en defekt på detta sätt utan väljer att operera defekten för att känna sig väl till mods. Läs mer om plastikkirurgi på plastikkirurgifakta