En 50-årig Svensk favorit fyllde år

9 september 2011 firades det i Sverige. En Svensk favorit fyllde år. Och på födelsedagen kom självase Leif Loket Olsson och gratulerade.
Men vem var detta? Vem var födelsedagsbarnet?
Bingo.
Nej, inte Bingo Rimér – utan spelet Bingo. Det var då exakt 50 år sedan den första bingospelet hölls i Sverige. Platsen var Gunnarstorp i Skåne och föreningen var Gunnarstorps IF. Den föreningen finns inte längre – utan har gått samman i Bjuvstorps IF – men bingon lever. Inte bara i bingohallarna utan även på internet. Fortfarande går intäkterna från bingohallarna till Sveriges föreningars ungdomsverksamhet och man räknar med att ungefär 100 000 kronor om dagen genereras och håller framförallt Sverige idrottsföreningar livliga.
De senaste åren har dock en stor utmanare kommit i form av internetbingo. Om man går in och spelar på Svenska Spels internetbingo är det fortfarande Svensk ungdom som får ta del av vinsten – men många internetcasinon har sin bas på Malta och Gibraltar, som inte lyder under svenska regler för bingonäringen.
Men ännu är bingohallarna livskraftiga och den 9 september 2011 firades den i
Nordens största Bingohall – Idrottens Bingo Grand, Kungsgatan 47, mitt i centrala Göteborg.
Vill du spela på internetbingo, men gärna vill att pengar ska gå till ungdomsverksamhet, så finns det ändå ett gott utbud hos Svenska Spel – samt ett par andra bingohallar på nätet.
Du kan läsa mer om internetbingo i stort på www.bingobonusarna.se. Här kan du bland annat läsa om hur du samlar bonus på olika bingosidor.