Appen Steven (getSteven) har tagits fram av Jens Saltin

I alla lägen när flera ska vara med och betala en gemensam utgift är appen Steven, som lanseras för svenska användare våren 2018, det självklara alternativet. Steven är gjord för att hantera gruppbetalningar och kommer med all säkerhet att bli en lika framgångsrik app som Swish.

För när man tänker på det så finns det onekligen en rad olika situationer där Steven underlättar; insamlingen till kollegans 50-årspresent, restaurangnotan när du är ute med dina vänner, weekendresan eller när som helst när fler än två personer ska betala något.

Steven gör det enkelt att se vem som betalat och vem som inte gjort det. Och således slipper du för all framtid att ringa det där lite pinsamma samtalet till din vän dagen efter restaurangbesöket och påminna honom eller henne att denne inte har betalat sin del. Steven håller koll åt er!

Appen Steven har tagits fram av Jens Saltin, mångårig chef inom Klarna, och hans affärspartner, systemutvecklaren, Fredrik Olofsson. Och herrarnas ambition är att Steven med tiden inte bara ska erbjudas till svenska mobilanvändare. En europeisk lansering planeras.

Mycket talar för att Steven kommer att bli en mycket stor framgång för Jens Saltin och Fredrik Olofsson. Och ser man till vad Jens Saltin, född -81, hunnit med under sitt yrkesliv så kan man helt klart konstatera att hans erfarenhet, när det kommer till smarta betalningslösningar, är stor.

Under sju års tid hade Jens Saltin flera uppsatta positioner inom det expansiva företaget Klarna, ett företag som knappast behöver någon närmare presentation. Karriären inom Klarna inledde Jens Saltin med att vara key account manager för Klarna mobil.

Saltin har även haft titlar som Head of Sales, i Sverige, landschef i Holland, expansionschef och landschef i Storbritannien. Förutom Klarna har Saltin även arbetat på en hedgefond i USA samt på Goldman Sachs i Storbritannien.